PP Årsmöte

Senaste version: 0.9

Ett litet hjälpverktyg för Piratpartiets årsmöten för Firefox som jag snabbt hackade ihop ifrån koden för PP Toolbar.

Detta firefox-addon ger en toolbarknapp som kan läggas till på toolbaren och som indikerar om det dykt upp nya trådar i forumet för pågående årsmöte.

OBS: Detta är relativt otestat; d.v.s. jag tar inte något ansvar för att verktyget felfritt kommer hålla dig uppmärksam på nya trådar.

Installation

Kort version: ladda ner här. 'Årsmöte' dyker upp som en ny knapp i "anpassa" när man högerklickar på något verktygsfält.

Lång version:
 1. Försäkra dig om att du använder Firefox som webbläsare.
 2.  Klicka på denna installationslänk. Du bör då se en gul rad dyka upp överst i ditt webbläsarfönster med en text lik: "Firefox hindrade den här webbsidan att be dig installera programvara [tillåt]". Tryck på knappen tillåt.
 3. Du får upp en dialog, välj att installera tillägget pp_arsmote.
 4. Firefox kommer att vilja starta om. Tillåt den att göra det.
 5. Högerklicka nu på något ledigt utrymme på verktygsfälten i firefox (t.ex. på något ledigt grått parti på ditt bokmärkes-verktygs-fält, eller på det smala gråa utrymmet just under addressfältet) och välj "Anpassa..."
 6. En dialog "Anpassa vektygsfält" dyker upp. Scrolla i listan och leta efter verktyget "Årsmöte". Ta tag i detta och dra det till ett ställe på ditt verktygsfält där du önskar det placerat.
 7. Klicka 'ok' i dialogen.
 8. Nu är du klar.


Instruktioner

 • Trådar man inte tittat på markeras i menyn med en Piratpartiet-logotyp.
 • Bilden på själva "Årsmöte"-knappen blir en stor röd cirkel om det finns någon tråd i årsmötet som man ännu inte tittat på. 
 • Om man väljer en tråd i menyn så avmarkeras den och öppnas i webbläsaren.
 • Om man mitt-klickar på en tråd i listan så öppnas den i en ny tab/fönster (beroende på hur din Firefox är inställd)
 • Om man höger-klickar på en tråd i listan så ändrar man dess markering mellan läst/oläst utan att öppna tråden i webbläsaren.


Comments