Rekommenderade videos

Om oss

Piratvideo är ett initiativ att lyfta fram videos tillgängliga på Internet som tydliggör piratpartiets ståndpunkter. Det finns även planer på att producera egna informationsvideos. Om du vill tipsa oss om bra videos, eller är intresserad av att medverka, se kontakt.

Nya videos

Nya videos postas i vår blogg med tillhörande rss-feed.

Ett urval av videos

Nedan följer några utvalda videos ifrån denna sidas olika sektioner.


Piratpartiet 60 sek presentation


Upphovsrätt

Lawrence Lessig är en amerikansk professor i juridik som startat rörelsen creative commons. I föredraget nedan förklarar han varför det behövs en omläggning av lagarna kring copyright som går i rakt motsatt riktning mot den "skärpning" som just nu är på många politiska agendor. Länkar: Fler videos om upphovsrätt, delad kultur i piratpartiets program.

Lawrence Lessig: How creativity is being strangled by the law (Engelska)


Integritet

Pär Ström från Den Nya Välfärden intervjuar Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi. Inslaget förklarar varför inskräkningar i integritetet såsom FRA-lagen är problematiska, med få fördelar och stora risker. Länkar: fler videos om integritet, skyddat privatliv i piratpartiets program.

Professorn om övervakning


Patent

Mark Webbink är en advokat vid Software Freedom Law Center. Han förklarar här problemen med mjukvarupatent. Länkar: fler videos om patent, fri kunskap i piratpartiets program.

Mark Webbink On: Software Patents (Engelska)


Piratpartiet

Rickard Falkvinge, piratpartiets partiledare, förklarar här i ett inbjudet föredrag hos google vad piratpartiet egentligen handlar om. Länkar: fler videos direkt relaterade till piratpartiet, mer info om piratpartiet.

Copyright regime vs. civil liberties; Rick Falkvinge at Google Tech Talks 2007 (Engelska)

 

Musik 

Länkar: mer musik

FRA-låten. Försvarets radioanstalt

Comments